Conceptul terapeutic All-on-4

Home / Noutăți / Conceptul terapeutic All-on-4
Conceptul terapeutic All-on-4

Conceptul terapeutic All-on-4

Pacientii edentati si cei cu dentitie terminala sufera de o dizabilitate a functiei orale cumulate cu alterarea aspectului lor si a calitatii vietii, influentand negativ stima de sine si increderea sociala. Acesti pacienti tind sa evite alimentele cu valoare nutritiva crescuta, fiind dificil de mestecat din cauza disconfortului creat de protezele cu adaptare slaba, boala parodontala avansata, malocluzia si dentitia compromisa. Acesti pacienti sufera nu doar de tulburari functionale, inflamatie orala cronica, dureri si o incidenta crescuta la boli sistemice, ci sunt ingrijorati si de pierderea dintilor, confruntandu-se cu perspectiva purtarii unei proteze.

Abordarile conventionale prin reabilitarea fixa a intregii arcade dentare implica tratamente etapizate, incluzand extractia dintilor, grefe osoase si de tesut moale. Aceste abordari implica durate terapeutice lungi cu costuri exagerate.

Conceptul terapeutic All- on- 4 pe intreaga arcada dentara, cu functie imediata, reprezinta deopotriva o solutie benefica si o schimbare de paradigm pentru doctori si pacienti. Tratamentul All-on -4 raporteaza niveluri crescute de satisfactie al pacientilor, majoritatea recomandand tratamentul si altor pacienti.

In majoritatea cazurilor, sunt necesare doar 4 implanturi, iar dupa inserarea lor, se realizeaza corectii angulare cuprinse intre 0-30 de grade cu bonturi multi-unitare, iar in aceeasi zi se aplica o proteza provizorie hibrida estetica.

Protocolul pentru conceptual All-on-4 ofera numeroase avantaje, acestea incluzand:

  1. Reducerea duratei sedintelor chirurgicale si restauratoare in cabinet.
  2. Proceduri restauratoare simplificate
  3. Evitarea intreruperii regiunii chirurgicale
  4. Rezistenta,durabilitate si estetica imbunatatita in cazul restaurarii provizorii
  5. Ameliorarea confortului si comoditatii pacientului

 

Articol preluat ,, Actualitati Stomatologice ” nov. 2015